Sanden Hodnekvam

T House

Commission

Status: Completed
Client: Private
Type: Villa
Program: Residential
Location: Trondheim, Norway
Team: John Sanden and Ingvild Hodnekvam
Year: 2015-2017

The T-house is a reinterpretation of the traditional Trønderlåna. A building type characteristic for the area with a floorplan consisting of a sequence of spaces. The house consists of three wings creating two outdoor spaces, each with its own distinct character. A wooden frame construction creates the logic of the house, both programatic and constructional. The frames create different zones in the open plan. Birch plywood is systematicly cut and mounted, with a minimum of leftover material. Charred pine boards in small dimensions corresponds to the rhythm of the curves on the aluminium roof.

Other projects